7 passos per aconseguir el que ens proposem i no morir en l’intent!
Arriba cap d’any i amb ell un moment molt típic en què moltes persones miren enrere per valorar com ha estat el seu any, que ara ja s’acaba.
Tots necessitem un moment així per fer balanç, per anar “mesurant” els nostres projectes, els nostres anhels, els nostres reptes …
És positiu fer balanços, valorar com hem fet les coses, què hem aconseguit i què no.
També tendim a fer-nos propòsits, a marcar-nos objectius i a agafar-nos l’any que ve amb molta energia i ganes. Això fa que per exemple fem llistes interminables d’objectius típics que moltes vegades no arribaran ni a la meitat de l’any següent, sent generosos …
Passos per no marcar-nos uns objectius massa poc realistes:
- A mesura que repassem el nostre any passat veiem en què caiem sempre. Si una cosa té l’ésser humà és que no es ensopega amb la mateixa pedra una sola vegada, veritat? Sabent això segur que més d’un any seguit ens hem proposat, per exemple apuntar-nos a gimnàs. Perfecte mitjà objectiu assolit !!! … .però una cosa és apuntar-se i una altra diferent és anar-hi. Potser millor serà aquest any canviar d’objectiu, no?
- No repetir propòsits, canviar la intensitat dels mateixos o la manera de dur-los a terme. Això té relació directa amb l’objectiu anterior. Per tant si cada any ens proposem apuntar-nos a gimnàs i això ho fem, però darrere d’aquest propòsit hi ha només la voluntat però no l’energia per fer-ho, vam acabar fracassant en l’intent. Per exemple si cada any ens marquem l’objectiu “APUNTAR A EL GIMNÀS” (pas fàcil per altra banda si disposes de diners per fer-ho), hem de saber que per sota d’aquest súper objectiu està un altre poc realista que és “ANAR CADA DIA DOS HORES per posar-me COM UN TORO “. Aquest segon objectiu té una dosi de pressió molt elevada, que el que farà és rebaixar la intensitat del primer objectiu, sobretot si no compta amb dosis elevades d’energia i voluntat a l’uníson. Millor serà prendre-s’ho amb calma i no voler fer-ho tot de cop. Per tant DOSIFIQUEMOS !!!!
- Ser realista amb els nivells d’energia i voluntat. Això té a veure amb el pas anterior. Revisar els nostres nivells d’energia, és a dir com estem físicament i mentalment. Perquè una cosa és tenir actitud i voluntat, per tant voler fer alguna cosa i l’altra molt diferent és tenir l’energia suficient per poder-la fer. Per tant potser si els nostres nivells d’energia estan baixos per començar una activitat (la qual pot restar encara més energia que donar-nos-), potser el principal objectiu serà primer “CUIDAR LA NOSTRA SALUT” i no “OBRIR UN NEGOCI”, per exemple.
- Repassar propòsits aconseguits i celébralos !! Això ens donarà energia, ens farà veure quines són les nostres capacitats i com podem fer per desenvolupar millor els nous propòsits. Observar com els hem dut a terme, què ens ha ajudat, quins passos hem seguit per aconseguir-los.
- Som el que pensem! I no és un tòpic. El primer que hem de fer és canviar el nostre llenguatge interior. La manera com ens parlem a nosaltres mateixos. Per això frases de l’tipus “No puc” o comparacions odioses amb altres persones ens faran sentir molt pitjor. El que hem de fer és treballar cada dia per ser una versió millorada de nosaltres mateixos. Si pensem en conductes que podem dur a terme i ens imaginem primer fent-les podem incrementar el nostre èxit quan les fem de veritat.
- Millorar la nostra relació amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn. Això inclou fomentar unes relacions positives amb persones que ens aportin bones vibracions i una relació de qualitat. Persones “generoses” i no materialment parlant, és clar. Es tracta de fomentar unes relacions en què tothom se senti còmode, on tots sortim guanyant i on puguem desenvolupar-nos com a persones i ser cada dia millor.
- Si continuem fent el mateix aconseguirem els mateixos resultats. Això engloba tot l’anterior i ens projecta a una nova manera de ser i entendre el món que ens envolta i a nosaltres mateixos. És un principi que des de la PNL ens diu que si continuem fent sempre el mateix difícilment el que obtinguem provoqui algun canvi. Si volem experimentar canvis els hem de provocar.
I recordar: “El mapa no és el territori, és només un mapa de la realitat, no la realitat mateixa !!!”
Així que per a aquest nou any us desitjo moltes ganes de canviar, molta energia per poder-ho fer i sobretot que exploreu nous mapes i noves maneres d’entendre el món que us envolta i a vosaltres mateixos! Una forta abraçada!